Takács Pálma Krisztina pszichológus Telefon: +36 70 606 2136, e-mail: takacspk@gmail.com
Personality >> Pszichológus

A nevem Takács Pálma Krisztina. Pszichológus vagyok, pár- és szexuálpszichológus, munka és szervezet pszichológus, coach és tréner. Ha kell tanító, ha kell tanuló. Nő, feleség, szerető, lány, barátnő. Vagy épp tudós csodabogár. Amióta az eszemet tudom, mindig az ember érdekelt. Mint testi lény vagy mint tudatos lény, számomra épp úgy a legérdekesebb dolog a világon. Egyben a legnagyobb talány is.

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Erős tudományos érdeklődésem miatt folyamatosan naprakészen tartom a tudásomat, nagyon sok angol nyelvű, tudományos cikket olvasok. A szakmámban olyan módszereket választottam, amelyek megoldásközpontúak, és belátható időn belül, akár már 1-3 konzultáció során is eredményre vezetnek. Nem halat szeretnék adni, hanem megtanítani horgászni.

Pozitív pszichológia és a megoldásközpontú coaching jellemzi a nézőpontomat. Aktív analitikus, tranzakció-analitikus, kötődéselméleti és belső gyermekkel végzett munka adja az alapot. A gyakorlati feladatokat pedig, kognitív és viselkedésterápiás, sématerápiás módszerből, valamint a vizualizáció, imaginácó és a mindfullness technikákból merítem. Mindig a leghasznosabbat választom, és több módszert kombinálok.
Tudni szeretné, hogy konkrétan milyen problémák leküzdésében fordulhat hozzám?
Társkeresési, párválasztási, párkapcsolati és szexuális problémák esetén segíthetek. Mai világunkban sokan élnek magányosan. Úgy érzik, hogy az életük nem teljes. Hiányzik a társ, a szociális támasz, az érzelmi biztonság. A szerető érintés hiányát, a testi és a lelki egészség is megszenvedi. És a válás is mély nyomokat hagyhat.

Csakhogy a házasságban, a párkapcsolatban is jelentkezhetnek konfliktusok, nézeteltérések, meg nem értettség érzés. A boldog párkapcsolatok fontos alapja a szexualitás. A kiegyensúlyozott szexuális élet sok szempontból sérülékeny. Fontos, hogy szexuális problémák esetén, mint amilyen az orgazmus vagy a merevedési zavar, képzett szakemberhez érdemes fordulni. Akár a női vágy vagy kielégülés, akár férfi gondok jelentkeznek, forduljon hozzám bizalommal! Örömmel segítek.
A SOTE Klinikai pszichológiai rendelőjében voltam gyakornok, ahol érzelmi-hangulati zavarokkal küzdők kezelése folyik, az egyik diplomamunkámat „Érzelemszabályozás” témából írtam. Így segíteni tudok, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az érzelmi élete, abban, hogy mihez lehet kezdeni a frusztrációkkal, azzal, ha valami rossz dolog történik, ha valami nem sikerül.

A feszültségek, a negatív stressz, amikor úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább, és összecsapnak a fejünk fölött a hullámok, nagy károkat okozhat. De, hasznos módszerekkel is lehet a feszültséget oldani, és sikeresen ki lehet alakítani a stresszt csökkentő életmódot is.
Ahhoz, hogy a hétköznapi életünkben jól működjünk, nagyon fontos az elegendő mennyiségű és a jó minőségű alvás. A SOTE Alváskutató központjában alváskutatásból írtam a második diplomamunkámat. Az elalvási, vagy átalvási gondokkal küzdőknek, segíthetek abban, hogy ne kelljen tovább együtt élni az alvási problémákkal.
Segíthetek sokféle testi-lelki problémában, mint például a testhez kapcsolódó negatív képzetek, vagy akkor, ha valaki meg szeretne szabadulni valamilyen káros szokásától, pl. le akar szokni a dohányzásról, vagy fogyni szeretne.
Pszichológiai tanácsadás formájában életviteli problémák leküzdésében is segítek, mint amilyenek az önértékelési gondok, az önbizalomhiány, az egzisztenciális kérdések, és a konfliktusok megoldása az önismeret és a személyiség fejlesztésével.
Coachként döntési, továbblépési gondokkal, elakadásokkal fordulhat hozzám.
Munkapszichológusként pedig pályaválasztási kérdésekben, vagy karriertervezési, karriermódosítási kérdésekben.
Nagyon fontosnak tartottam mindig, hogy egyre tudatosabb legyek. Ezt az utat ajánlom mindenkinek. A jövő miatti aggódás, vagy a múlt iránti nosztalgia helyett, ha csak pillanatra is, de próbáljunk meg az ITT és MOST-ban lenni. A tudatos jelenlét, mai divatos nevén mindfullness, képes a jelen realitásában tartani minket. Fontos a jövő fókusz, az előretervezés, a célorientáltság, de cselekedni csak a jelenben tudunk.

Hosszabb konzultációs kapcsolatban alkalmanként előfordulhat, hogy le kell küzdeni a távolságot. Ilyenkor online konzultációt is vállalok Skype-on.

Csoportokat, előadásokat, workshopokat, képzéseket mindig az épp meghirdetett helyszínen tartom.
Az induló csoportokról az Események menüpontban naprakész és bővebb információkat olvashat.
Látogasson el a Facebook oldalamra! Jelölje kedvencnek és Ön is értesülni fog minden hírről, aktualitásról.

Az írásaimat elsőként a blog-omon olvashatja.